A Jászkunság turistáinak 80%-a tavaly belföldről érkezett hozzánk

Megosztás

A turizmus a pénz romlásával arányosan visszaesett a tavalyi évben, akik megyénkbe jöttek, döntő többségében magyarok voltak.

A KSH adatai szerint tavaly a kereskedelmi szálláshelyeken márciusban, májusban és júniusban, a magán- és egyéb szálláshelyeken pedig márciusban, áprilisban és júniusban csökkent a vendégéjszakák száma az egy évvel korábbihoz képest. Előbbi szállástípusokban az első félévi forgalom (190 ezer éjszaka) 6,5, az utóbbiakban (86 ezer éjszaka) 0,9 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban. 

Jász-Nagykun-Szolnok megye szálláshelyein eltöltött turisztikai vendégéjszakák harmadát a Kunszentmártoni járásban regisztrálták, ott 1,0 százalékkal nőtt a forgalom 2022 első félévéhez képest. 

A forgalomban szintén jelentős részarányt képviselő Karcagi járásban 9,1, a Tiszafürediben 4,6 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma. A vendégéjszakák több mint nyolcvan százalékát belföldi vendégek töltötték el a turisztikai szálláshelyeken. Az általuk eltöltött éjszakák száma 9,3 százalékkal csökkent, míg a külföldieké 19 százalékkal nőtt. A külföldiek közül leginkább lengyelek, románok és németek érkeztek. A vendégéjszakák több mint nyolcvan százalékát belföldi vendégek töltötték el a turisztikai szálláshelyeken. (Forrás: KSH)

Kapcsolódó cikkek